Sportskardiologi

Sportskardiologi

Motion er sundt for krop og sjæl, og for mange en naturlig del af en sund livsstil. For personer med udiagnosticeret medfødt eller erhvervet hjertesygdom, kan kraftig fysisk aktivitet medføre en risiko for alvorlige hjerteanfald. I mange professionelle sportsgrene er det obligatorisk at foretage screening for hjertesygdom. Vi ser en tendens, hvor man som midaldrende og senior giver sig i kast med sportsaktiviteter , der tidligere var forbeholdt unge professionelle atleter. Disse atleter kan have en alder, hvor åreforkalkningssygdom er almindeligt forekommende, og kan disponere til blodprop eller alvorlige hjerterytmeforstyrrelser. Det er derfor ikke kun professionelle atleter, der kan have gavn af hjerteundersøgelse. Vi tilbyder derfor udredning for både professionelle og amatør atleter. 

Et sportskardiologisk screeningsporgram varierer i omfang alt efter alder, sportsgren og intensitet heraf. Typisk vil der blive foretaget optagelse af hjertekardiogram, gennemgang af evt. sygehistorie og spurgt til evt. hjertesygdom hos nærmeste slægtninge. Dertil vil der bliver foretaget en ultralydsscanning af hjertet, og hos de fleste en arbejdstest. Hos enkelte patienter vil det være relevant at foretage en CT scanning af hjertets kranspulsårer, eller MR scanning af hjertet. Disse undersøgelser vil foregå på offentligt sygehus eller privathospital. 

Ved behov for CT scanning af hjertet er der flere privathospitaler der tilbyder dette – f.eks. Mølholm.
Der er endnu ingen private klinikker, der udfører MR scanning af hjertet i Danmark. Ved behov for MR scanning henviser vi til Herz-MRT i Hamburg.

Repræsenterer du en idrætsklub / atlet, så kontakt os for en uforpligtende samtale, hvor vi kan gennemgå jeres behov for evt. screeningsprogram.

Rul til toppen